A kollagén és a fiatalosság titka

Miért épp a kollagén?

Azért, mert természetes, azért mert ez az egyik legelterjedtebb fehérjetípus a testünkben, így képes pontosan ott hatni, ahol az öregedés során leginkább hiányát érezhetjük: az ízületekben, a porcokban, a sejtek közötti térben, például a bőrben, a hajban és a körmökben is!

Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem áztatja magát mindenki tetőtől talpig kollagénbe? Nos, azért, mert az új trendeknek köszönhetően most jutottunk el odáig, hogy elérhető áron tárulkozik elénk egy olyan technológia, ami lehetővé teszi a kollagén lehető leghatékonyabb alkalmazását.

Miért jobb belsőleg?

Először is le kell szögezni, hogy olyan sokféle kollagénkészítmény található jelenleg a piacon, hogy szinte lehetetlen mindet összehasonlítani, megvizsgálni! Mégis fontos, hogy legyen az árakon felül olyan összehasonlítási alapunk, amivel magabiztosabban válogathatunk a hatékony, és az elavult módszerek között.

A külsőleg alkalmazható kollagénes készítményeknek is vannak jótékony hatásai. A szépségiparban nem véletlen, hogy az elit sztárvilág képviselői is ezeket alkalmazzák. Rendkívül jó vízmegkötő képességének köszönhetően látványos eredményt érhettünk el vele külsőleg is.

Figyelembe kell venni ugyanakkor, hogy önmagában a kollagén külső alkalmazása vitaminok, peptidek, antioxidánsok, egyéb természetes bőrszépítő hatóanyagok nélkül szinte hiábavaló, ugyanis így nem éri el azt a felszívódási hatásfokot, amit belsőleg fogyasztva játszva elvégez!

A bőség zavara

Eljutunk odáig, hogy belsőleg, vagy esetenként komplexen is érdemes alkalmazni ezt a fiatalító csodaszert, és még mindig marad többszáz oldal a találati listákban. Manapság már nem kérdés, hogy egy kiemelkedően jó és jól használható táplálékkiegészítő lehetőségéről van szó, ezért boldog, boldogtalan állítja azt magáról, hogy a legmagasabb minőséget árulja.

Ez lehet, hogy így is van, de érdemes ismerni a feltételeket, ami alapján valóban biztos lehetsz abban, hogy mire adod ki a pénzed. A belsőleg fogyasztható kollagénkészítmények jó esetben a test elsődleges szöveteinek teljeskörű támogatását veszik vállukra, ami valljuk be, nem kis meló. Kihatnak a sejtek közötti, vagyis extracelluláris terek épségére, így a bőr kötőszöveteire, az ízületekreporcokra, és a belsőszervekre is.

A kollagénpeptidek  olyan belsőleg alkalmazható kollagénkészítmények, melyek a legmodernebb hidrolizált formában bocsájtják rendelkezésünkre az elixírt, alapvetően megelőzik minden korábbi rokonukat. A kollagénpeptidek a kollagén enzimatikus hidrolízisével jönnek létre,  az egyes kollagén láncok molekuláris kötéseinek felbomlásával alakulnak ki. A hidrolízis a kollagén protein rostjait nagyjából 300-400 kDa tömegű kis peptidekre csökkenti, melyek molekuláris súlya kisebb, mint 5000 Da.  A kollagénpeptidek biológiai hasznosulása nagyon magas,  egyfajta üzenetátvivő anyagként is funkcionálnak a sejtek számára – beindítják a szervezet saját kollagénszintézisét, újra rendeződését, ezzel támogatva a szöveti struktúrák megújulását.

A modern technológia a kollagént eleve magas minőségű bioaktív kollagénpeptidek formájában juttatja be a szervezetbe,  így a maximális hasznosulást és a sokrétű, jótékony előnyöket hatványozottan élvezhetjük!

A kollagénpeptidek hatása azonban nem napokban, hanem inkább hónapokban mérhető – hiszen ha csak a bőrünkre gondolunk, nehéz lenne egy nap alatt néhány évtized folyamatait megváltoztatni, kicserélni, felújítani.

Ajánlott termékek:

2023-01-16T11:15:15+02:00 által|Hasznos tanácsok|

Hagyj üzenetet

Cím

Go to Top