Ezért fontos a körmünknek, hajunknak, bőrünknek a kollagén

Hogyan segíti a kollagén a bőr, a haj és a körmök szépségét? És hogyan érdemes kollagént fogyasztani?

A SZÉPSÉG TITKA, DE LEGALÁBBIS AZ ALAPJA BELÜL REJLIK – SZÓ SZERINT.

A gyönyörű bőr, haj, köröm ugyanis igen nagy részben azon múlik, hogy belül rendben vagyunk-e, illetve, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. És itt jön a képbe a kollagén.

kollagén a testünkben előforduló fehérjék 30%-át képezi, így bátran nevezhetjük az egyik legfontosabb építőelemünknek.

kollagén felel többek között az ízületeink egészségéért és a szöveteink rugalmasságáért is. Idővel testünk természetes kollagéntermelése csökken, sőt, akár le is állhat. Ez a folyamat kihat a bőr, a haj és a körmök szépségére is, mivel ezek minőségét is nagyban befolyásolja a test kollagénszintje.

Nem csoda, hogy a kollagén áldásos hatására a kozmetikai ipar is felfigyelt, ám az jelentős kihívásnak tűnik, hogy a külsőleg alkalmazott kollagén a nagy molekulaméret miatt nehezen szívódik fel.

Ha bőröd, hajad, körmeid szépségén akarsz javítani, ahhoz érdemes a kollagént belsőleg fogyasztanod, így minden esélyed megvan rá, hogy előbb-utóbb örömmel figyelhesd a belülről sugárzó szépséget. A kollagéntartalmú ételek, élelmiszerek fogyasztása ugyanis nagyban hozzájárulhat a szépséged megőrzéséhez.

ÍGY VESZI KEZELÉSBE A BŐRÖDET A KOLLAGÉN:

Egyrészt szerepet játszhat a bőr megerősödésében és a rugalmasságának visszanyerésében.

Másrészt hidratáltabbá és feszesebbé teheti a bőrt.

Harmadrészt képes lehet a test saját kollagéntermelését serkenteni, ezzel pedig csökkenhet a ráncok mennyisége, sőt mélysége is.

Ráadásul a hosszú távú kollagénfogyasztás a narancsbőr elleni harcban is helytáll: javíthat a cellulitisz állapotán és megelőző jelleggel is érdemes lehet fogyasztani.

ÍGY EMELHET HAJAD SZÉPSÉGÉN A KOLLAGÉN:

kollagén és a haj szépségének kapcsolatát számos kutatásban vizsgálták már, a feltételezések szerint a hajhullásban, illetve hajritkulásban többek között az öregedéssel járó a kollagénszint-csökkenés is szerepet játszik. A célzott kollagénfogyasztás fékezheti ezt a folyamatot, dúsabbá és egészségesebbé téve a hajat. Ezt úgy éri el, hogy a hajtövek alkotóelemét, az irharéteget serkenti – ennek anyaga ugyanis 90%-ban szintén kollagén.

EZT TEHETI A KOLLAGÉN AZ ERŐS ÉS ÁPOLT KÖRMÖKÉRT:

A körömágyat főként kollagén és keratin alkotják. A helytelen életmódtól és a megnövekedett stressztől a körmeid bordázottak, töredezettek lehetnek – a célzott kollagénfogyasztás azonban képes ezen segíteni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy a kollagéntől majd naponta kell körmöt vágnod, annyire megerősödik – sokkal inkább törésre kevésbé hajlamos, ezáltal ápoltabb körmökkel számolhatsz.

HOGYAN VIHETSZ BE TÖBB KOLLAGÉNT A SZERVEZETEDBE?

Ha szeretnéd növelni bőröd, hajad, körmöd szépségére gondolva a kollagénbevitelt, figyelj az alábbi ételek rendszeres fogyasztására.

Húsleves: A jó minőségű húsleves igazi folyékony arany, ami a szépséget illeti, ugyanis a csontokból, inakból, ínszalagokból származó kollagént tartalmaz.

Tojásfehérje: A tojásfehérjében nagy mennyiségben megtalálható a kollagén-termelésért nagyban felelős aminosav, a prolin.

Citrusfélék: A kollagén a C-vitamin segítségével képes beépülni a szervezetbe. Ezért érdemes figyelni rá, hogy kielégítő legyen a C-vitamin-fogyasztásod. Egyél minél több grépfrútot, citromot, narancsot és egyéb citrusfélét az egészséged és a szépséged érdekében.

A TERMÉSZETES MEGOLDÁSOK MELLETT A KOLLAGÉNPEPTID-TARTALMÚ ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐ RENDSZERES FOGYASZTÁSA IS CÉLRAVEZETŐ LEHET.

QYRA® fő hatóanyaga a Verisol®, ami Speciális Bioaktív Kollagén Peptidjeivel képes célzottan segíteni a tested kollagén-anyagcseréjét, ezzel támogatva belülről a külső szépségedet.

Megosztom ezt a bejegyzést

Ajánlott termékek:

2023-08-07T13:12:05+02:00 által|Uncategorized|

2 hozzászólás

  1. Csilla július 21, 2023 - 1:09 du.- Válasz

    Nagyon jó termék, rendszeresen használom

  2. Tóth laszlone augusztus 8, 2023 - 3:11 du.- Válasz

    Mind a három termeket használom rendszeresen

Hagyj üzenetet

Go to Top