Kollagén, az ifjúság forrása

A szervezetünk kollagéntermelése életkoronként változik. Az idő sajnos nem kedvez ennek a folyamatnak, idősödvén sajnos egyre kevesebbet vagyunk képesek előállítani ebből a mesés „szépségfehérjéből”.

Na és ez mikor kezdődik? Mikor érdemes közbelépni, jó ötlet-e egyáltalán beavatkozni? És ha igen, mégis hogyan? Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszolni, hiszen sosem lehet elég hamar informálódni a szépség-és egészségmegőrzés természetes, hatékony módszereiről, ha hosszú távon jót akarunk magunknak.

Kinek mikor kell odafigyelni?

Férfiak és nők egyaránt érintettek a nagyszerű hatóanyag, a kollagén termelésében, illetve a termelődés visszaesésében az ízületek, a szalagok, az izmok, a bőr, a haj szépségének, egészségének megőrzése kapcsán. Akadnak különbségek is a két nem között, de ezek kollagén szempontból az életmód és rengeteg egyéni tényező figyelembevételével kiegyenlítettek egy idő után.

A húszas éveink elején már csökken némileg a kollagén termelése, de ez általában alig észrevehető. Egészen a változókorig folyamatosan, egyenletesen csökken, a harmincas éveink közepén, végén felgyorsul, majd elérkezünk egy fordulóponthoz.

Változókor és kollagén

A változókor mindkét nemet a negyvenes-ötvenes életével környékén éri el, de a nőknél ez talán jobban körülhatárolható, ugyanis a menopauza idejére tehető az a fordulópont, mikor a kollagéntermelés nagyobb iramban indul hanyatlásnak.

Körülbelül 35 éves korra a kollagéntermelés kezd visszavenni a tempóból, és a ráncok, a lassabb regenerálódás, az enyhe hajhullás, az izomtömeg csökkenése, illetve az ízületek minőségének romlása indul el szép fokozatosan. A középkorúaknál ez a fokozatosság kezd széthullani, és rohamosabban jelentkeznek a mélyebb ráncok, az ízületi problémák is.

Hogyan lehetséges ez?

16 fő- és 29 alcsoportjával a kollagének a testünk fehérjéinek kb. 30%-át alkotják, ami azért elég magas arány, ha belegondolunk. Szinte minden szövettípusban, így a bőr-haj-és körmök szöveteiben is megtalálható, melyek egyébként a fiataltó és a szépészeti eljárások fő célpontjai, ha jobban belegondolunk.

Mikor a termelés hanyatlani kezd körülbelül az történik, mint mikor az éptőkockákkal játszva megpróbálunk minél több darabot kiszedni alulról anélkül, hogy a torony összeomlana. Ezt egy ideig tudjuk folytatni, egy idő után viszont mindenki tudja, hogy a torony összedől. Ez ellen lehet tiltakozni, de sajnos egy idő után mindenkinél elérkezik, és a természet rendje szerint fejti ki hatásait a szépségünkre, egészségünkre.

Mi lenne az ideális? Hol az arany középút?

Elfogadni az öregedés folyamatát, egy lehetséges megoldás, és szükséges is a boldogulásunkhoz. Ugyanakkor a kollagén pont egy olyan hatóanyag, melyet ma már ideális módon, természetes formában, rendkívül magas felszívódási, beépülési aránnyal tudunk pótolni.

Ez a jó összetétel és jó hasznosulás egy bioaktív kollagénpeptides eljárásnak köszönhető, mely komoly kutatói munka során került kifejlesztésre és minden ember számára segítséget jelenthet az öregedés külső és belső jeleinek enyhítésében, egy ideális öregkor megélésében.

A legkézenfekvőbb férfi szépségápolási cikk lehet!

Mit jelent ez? Azt, hogy sokkal lassabban, sokkal árnyaltabban, finomabban következnek be a tartószerkezet gyengülései. A férfiak hajlamosak arra, hogy ellenállást tanúsítsanak a szépészeti kezelésekkel kapcsolatban, bár ez is habitus és adottságok kérdése sokszor. Az ő esetükben viszont kivétel nélkül prioritás, hogy az ízületek, az izmok, a szalagok a lehető legjobb állapotban maradjanak.

Szintén nehezen viselik férfiak és nők egyaránt a fejbőr és a hajhagymák lazulását, mely szintén ugyanígy a kollagéntermeléssel is összefüggésbe hozható, és sokaknak okoz fejfájást korpásodás, hajhullás formájában. Ha emellett még egy kisimult, pihentebb, üdébb arcbőr is a csomaghoz tartozik, akkor valószínűleg kevés férfi és még kevesebb nő tiltakozik a minőségi táplálékkiegészítő fogyasztása ellen.

Ajánlott termékek

2023-12-13T12:48:52+02:00 által|Uncategorized|

Hagyj üzenetet

Go to Top