Szervezetünk fontos építőanyaga a kollagén

Miért olyan fontos az  ízületeinknek  a kollagén?

kollagén az izmok, ízületek, inak, porcok, szalagok és csontozat természetes összetevője.

A kollagén az a fehérje, mely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját, fontos szerepet játszik a sejtek közötti tér, extracelluláris mátrix felépítésében, a csontok rugalmasságában, a porcszövet felépítésében. Biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát, fejlődését.

Az ízületi porcok csaknem 70 %-át kollagénrostok alkotják. A kollagénnek fontos szerepe van  az ízületi porc és ízületi tok újjáépítésében. A kollagén porcerősítő hatását a felépítésének köszönheti, ugyanis a rugalmas rostok hálózatot alkotva teret biztosítanak a vízmegkötő kondroitinnak és glükozaminnak.

Kollagén hiányában  azonban a porcok sem tudnak egészségesen fejlődni. A kollagén segít a porcsejtek aktivitásában, folyamatos megújulásában, megtartja a porcok számára szükséges vízháztartást, normalizálja a porcok anyagcseréjét, elősegíti a porcok fő összetevőinek termelését.

Lelassítja a porcok építőanyagainak leépülését. A kollagén fontos a porcok és az ízületek egészségének megőrzése szempontjából.

A kollagént a szervezetünk termeli, ám a kollagéntermelés 25 éves kor fölött egyre csökken, és 50-60 éves korunkra szinte teljesen megszűnik.

Mi történik, ha testünkben túl kevés a kollagén?

A szervezetben  leépülési folyamatot okozhat a kollagén csökkenése.

Legyengülhet a csontszerkezet, az izmok, inak és az ízületi szövetek elernyedhetnek, elkezdődhet az ízületek ropogása és fájdalma.

A legjobban igénybevett ízületek / térd, váll, könyök, csípő/ károsodhatnak, merevvé és érzékennyé válhatnak.

Minden aktivitás, amit eddig könnyedén végeztünk / hajolás, guggolás, lépcsőzés / hirtelen fájdalmassá válhat.

Hogyan lehet biztosítani az ízületeinknek a megfelelő kollagén-pótlást?

Táplálkozástudományi szakemberek a fejlett németországi élelmiszer-technológia segítségével természetes forrásokból ki tudják vonni a kollagént olyan molekuláris formában, ami a szervezet számára rendkívül jól  hasznosítható.

németországi  Gelita Health Gmbh kutatói egy egyedi, különleges technológia segítségével a hosszú láncú kollagént  hidrolízissel speciális kollagénpeptidekre bontották, így sikerült elkülöníteni azokat a peptid szekvenciákat, amelyek az ízületi porcszövet alkotóelemei is.

Mivel a bioaktív kollagénpeptidek az egyszerű kollagénnel szemben könnyebben és tökéletesebben szívódnak fel a szervezetben, gyorsabban jut el a porcokba és a szövetekbe, ezért az ízületi problémák kezelésekor elsősorban ezek ajánlottak.

Az ízületi kollagén szerepe a porcépítésben

A CH-Alpha®  a porcok számára értékes speciális bioaktív kollagénpeptideket – Fortigel®-t tartalmaz – 10 000 mg-ot egy ivóampullában/egy napi adagban.

A kollagén egy egyedülálló rostszerkezettel rendelkező polipeptid, amely C-vitaminnal kombinálva kivételes rugalmasságot biztosít az izületeknek .

CH-Alpha®  a szervezet számára rendkívül jól  hasznosítható, hidrolizált formában, speciális peptidekre bontva tartalmazza a porcok természetes összetevőjét, a kollagént.

A folyékony bioaktív ízületi kollagénpeptid

– alkalmas arra, hogy beépüljön a porcsejtekbe és táplálja a porcszövetet 

támogatja az öregedés, genetikai hajlam vagy rendszeres fizikai megterhelés miatt igénybevett porcokat és ízületeket

hosszútávú fogyasztásra is alkalmas, kíméletes a gyomor számára

természetes alapanyagokból készült

praktikus, nagyon jól felszívódó folyékony kiszerelés – a folyékony hatóanyagok rövid idő alatt nagyobb mennyiségben szívódnak fel a szervezetben, mint a szilárd forma esetén

A Tufts Medical Center kutatói Dr. McAlindon vezetésével a Harvard University-vel együttműködve tudományos kísérlet során vizsgálták a CH-Alpha® ízületekre gyakorolt hatását. 48 héten keresztül a napi 10 g, a CH-Alpha®-ban jelenlévő bioaktív kollagénpeptiddel kezeltek gonarthrosisban/térdízületi artrózisban / szenvedő betegeket.


30 beteg vett részt a kísérletben, akiket a vizsgálatok alatt véletlenszerűen két csoportra osztottak – az egyik csoport naponta egy alkalommal a CH-Alpha® speciális kollagénpeptidjeit,  Fortigelt® kapott, a másik kontrollcsoport viszont csak placebot. Ezalatt minden résztvevő térdéről három MRI /dGEMRIC/ felvétel készült, hogy a strukturális változásokat folyamatosan követni tudják – egy a kísérlet kezdetén, egy 24 hét után, egy pedig a 48. hét után, a kísérlet végén.

A felvételek utólagos elemzésekor megállapítható, hogy azoknál az egyéneknél, akik a kísérlet alatt naponta fogyasztották a CH-Alpha® kollagénpeptideket,  határozott pozitív változás észlelhető az ízületek állapotában.

CH-Alpha® speciális kollagénpeptidek nem csupán beépülnek az ízületet alkotó szövetekbe, hanem további kollagéntermelésre is serkentik a szöveti sejteket. A kollagénpeptidek támogatják a károsodott porcszövet ujjáépülését és ezáltal a kenőanyagként szolgáló ízületi folyadék újratermelődését is.

Megosztom ezt a cikket:

Ajánlott termékek:

2023-09-18T14:10:34+02:00 által|Hasznos tanácsok|

Egy hozzászólás

  1. Kovács Krisztina június 28, 2023 - 1:03 du.- Válasz

    Rendszeresen használom a CH-Alpha-t, nagyon jó termék!

Hagyj üzenetet

Go to Top